tisdag 17 januari 2012

Bra reklam

Hade i lördags den tredje skidskolan för denna säsong. Håkan Tunander, den gamle längdhoppskungen har sadlat om och börjat med längdskidor. Såhär skriver han efter min lektion:


"På eftermiddagen hade jag äntligen lyckats boka en privatlektion i längdåkningsteknik. Jag är ju uppväxt med längdåkningen men aldrig någonsin fått någon hjälp med skidtekniken. Pappa som tog ut oss i spåret pratade aldrig teknik utan sättet jag åker på är helt självlärt. Inför iår tänkte jag försöka vara lite mer seriös i min satsning och ett första steg på vägen var att få teknikhjälp. Varför inte slå på stort och då anlita en elitåkare?


Lyckades boka tid med Adam Steen på Lugnet i Falun. Adam har som bäst placerat sig som 63:a på Vasaloppet med mersmak. Lite roligt att vi också känner igen varandra sedan tidigare eftersom båda friidrottat förr i tiden. På den tiden det begav sig för hundra år sedan var han en lovande medeldistansare medan jag gnetade på i längdhoppsgropen :) Har ni vägarna förbi Dalarna och vill få en bra privatlektion så kan jag verkligen rekommendera Adam!Lektionen bestod av att gå igenom de 4 "växlarna" som finns i klassisk längdåkning: dubbelstakning, stakning med frånskjut, diagonalåkning och saxning.
Det var kul att höra att det mesta såg bra ut. Samtidigt fanns det saker att förbättra i varje "växel". Föga förvånande hade jag mest att förbättra i diagonalen men under lektionen fick jag in ett riktigt bra flyt i den växeln också. Den "växeln" som såg bäst ut var stakning med frånskjut som vi inte behövde peta så mycket i förutom smådetaljer. Har ju satsat väldigt hårt på dubbelstakningen men där fanns det till min stora glädje faktiskt också en hel del att förbättra!
Det var också riktigt kul att förutom det tekniska att få mycket tips om längdåkningen i allmänhet under lektionen. Tex när vi åkte två varv runt elljusspåret då jag tryckte på rätt hårt fick jag veta att Adam sällan kör så snabbt under sina pass... Det får en att onekligen börja tänka på lite träningsupplägg... Man kanske inte alltid ska köra full blåst på passen som jag i stort sett alltid gör utan försöka variera sig lite! Märker också att ju fortare man kör desto mindre tänker man på tekniken..."

Kul att höra att lektionen och tipsen var uppskattat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar